werkblad van marmer
keukeneiland met zitgedeelte
dun werkblad in beton look

Keukentrends

Keukentrends 2017

Living kitchen in Keulen 2017. Veel, erg veel noviteiten waren er te zien. Sommige innovaties zijn een uitwerking van de keukenideeën in 2016. We maken een nieuw, klein begin.

Afzuigkap in werkblad

Het innovatieve idee (afzuigkap in het werkblad) van de fabrikant BORA heeft een ware revolutie op de keukenmarkt gebracht! Miele met hun downdraft afzuigsystemen, Bosch blijft ook niet achter en natuurlijk is Novy met de Novy one ook van de partij.

Meer techniek….

Ook omdat, wij Accent-line dealer van Bosch zijn, hebben wij extra gelet op alle bijzonderheden van Bosch. Het zijn er teveel om op te noemen! Perfect bake, perfect fry, perfect air, home connect, enz. Wat dit allemaal betekend hopen we u binnenkort uit te leggen!

Pitt-cooking

Geïntegreerd koken in het werkblad? Inderdaad dat kan met Pitt-cooking. Het is al langer op de markt, maar zal naar verwachting steeds meer toegepast gaan worden in onze Nederlandse woning!

Keukentrends 2016

Persoonlijk? Wie bepaalt eigenlijk de keukentrend anno 2016? Duitsland, architecten, woonbladen of allemaal een beetje? Ja, dat laatste. We kunnen allerlei dingen bedenken: de één vindt geen bovenkastjes de trend. Een ander spreekt over losse keukenmodules, een werkblad van marmer of contrasterende kleuren. Wat ons opvalt willen we u meedelen!

Keukeneiland

De groeiende vraag naar een keukeneiland zal ook in 2016 blijven. Dit kan een kookeiland of spoeleiland zijn, ons valt op dat de consument  van nu graag in hun droomkeuken een plaats heeft voor het ontbijt of s’ avond even wil bijpraten terwijl avondeten wordt bereid. Wilt u het ruim opzetten dan is 16m2 de minimale grootte om dit te realiseren.

keukeneiland met zitgedeelte

Contrast in kleur

Of de kleuren nu in hout zijn of in een aarde tint, contrasterende kleuren blijven populair in Nederland. Een mooie muurkleur kan hierin een leuke bijdrage leveren.

keuken in aarde tint kleuren

Wit

Een wit aanrechtblad in combinatie met witte frontjes is ook geliefd! Het contrast blijft aanwezig, maar verplaatst zich naar donkere muren en een bijpassende vloer.

rsz_11roukens_&_van_gaalen_showroom_2016_-_009

Werkblad marmer

Het werkblad in marmer? Kwetsbaar? Ja, qua hardheid is het te vergelijken met hardsteen. Waarom populair in de keuken? Het moet in 2016 niet alleen praktisch, maar ook sfeervol en mooi zijn!

Een natuurlijke sfeer? Iets anders als een ander? Een luxe uitstraling, maar toch betaalbaar? Een werkblad van marmer voldoet aan al deze wensen.

werkblad van marmer

Dun werkblad

Minimalistische werkbladen het geeft een modern karakter. Veel stenen werkbladen kunnen dan ook in 12-13 of 20 mm. Opvallend is dat dit ook wel gebeurt bij werkbladen met een beton look, zoals betonna.

dun werkblad in beton look

Werkblad beton

Doordat robuuste en eigentijdse materialen geliefd blijven, is een werkblad van beton (look) een logisch gevolg. In een ander artikel verwijzen we naar een uitgebreide beschrijving van een werkblad in beton.

Robuuste RVS greep

Een robuuste stangengreep is de laatste jaren en ook in 2016 geliefd. Bij een zwarte of houten gebeitste keuken, het kan allemaal.

robuuste grepen