Betonnen aanrechtblad

Een betonnen aanrechtblad veel risico’s? JA, maar het kan wel! Want:

Onze leverancier TRAZ heeft een speciale procedure o.a. doordat zij werken met een unieke mal. Hiermee worden krimpen en scheuren voorkomen. Onze tip: wees voorzichtig met een ‘goedkoop’ werkblad van beton.  Als keukenspecialist weten wij uit ervaring dat goedkoop in dit geval zeker duurkoop is! Ook heeft TRAZ een speciale behandeling, zodat er een soort coating over het aanrechtblad komt. Het werkblad is daardoor veel minder vlekgevoelig!

Betonnen aanrechtblad

Betonnen aanrechtblad

Alternatieven?

U kunt ook kiezen voor een composiet in beton-look bijvoorbeeld http://www.kemie.nl/nieuws/detail/nieuwsbrief-cosmostone-betonna 

Of andere composietkleuren in ‘beton-look’.

Wij hebben het KEMIE werkblad betonna momenteel ook in onze showroom!

betonna werkblad Roukens en Van Gaalen Keukens

Betonna van Kemie in Dodewaard

Wat is een aanrechtblad van beton?

Een aanrechtblad van beton bestaat uit cement en, indien gewenst, toevoegingen waardoor het werkblad een speciale uitstraling krijgt. Voor het produceren van een betonnen aanrechtblad wordt speciaal cement gebruikt, zodat het aanrechtblad stevig en duurzaam is.

Voordelen van een aanrechtblad van beton

Een betonnen werkblad is mooi en stijlvol. Bovendien zal beton in de nabije toekomst in worden. Met een betonnen werkblad zorg je dus voor een eigentijdse én eigenwijze look in de keuken.
Omdat beton gegoten wordt, zijn de mogelijkheden in principe eindeloos. Zo kun je bijvoorbeeld de vorm naar eigen inzicht invullen en kiezen voor een geïntegreerde spoelbak.
Omdat betonnen aanrechtbladen hard, hittebestendig en slijtvast zijn, gaan ze ook nog eens lang mee.
Afhankelijk van de afwerking kan een betonnen werkblad zeer glad zijn. Dat is niet alleen mooi maar ook handig en praktisch.

Nadelen van een betonnen aanrechtblad

Hoewel betonnen aanrechtbladen duurzaam zijn, kennen ze aantal belangrijke nadelen. Deze dienen wel overwogen te worden, want anders kunnen ze je het leven in de keuken aardig zuur maken.
Allereerst is het belangrijk om te weten dat een betonnen aanrechtblad, vooral als je het zelf maakt,zwaar en kwetsbaar is. Dat is ook de reden waarom betonnen keukenbladen tot op heden niet zoveel verkocht worden. Een zwaar keukenblad kan je keukenkastjes beschadigen. Bovendien breekt het blad sneller dan werkbladen van ander materiaal.
Omdat beton van nature poreus is, is het bovendien vlekgevoelig en gevoelig voor zuren. Je betonnen werkblad kan daardoor, als gevolg van onwetendheid of onoplettendheid, permanent beschadigd raken of zelfs zo verzwakken dat hij breekt.
Om dat te voorkomen is goed onderhoud nodig. Een keukenblad van beton moet daarom regelmatig opnieuw van een beschermlaag worden voorzien.

Meer lezen? http://www.keukenervaringen.nl/betonnen-aanrechtbladen-voordelen-en-nadelen/